Activiteiten

Voor het hele gezin

Voor wie een keer iets heel anders wil zien en met het hele gezin een paar uur onder de pannen wil zijn, is La ferme aux crocodiles in Pierrelatte (45 minuten rijden) niet te missen. Op 8000 vierkante meter ‘tropen’ leven honderden krododillen, een aantal schildpadden en de mooiste tropische bomen en bloemen.

De oevers van de Rhône grossieren in kastelen, van klein en mystiek tot groots gerestaureerd, op verschillende afstanden.

Meerdere van onze gasten lieten ons weten dat La forêt de Robin een echte topper is voor wat betreft een avontuurlijk uitje voor gezinnen met kinderen.

Eten en Drinken

Wijn
In de omgeving van le Perrier zijn meerdere mogelijkheden om wijnboeren te bezoeken, zie de website Vins Rhone.

Een hele bijzonder wijnkasteel is zelfs te zien vanaf le Perrier en een bezoek waard Chateau la Roliere. Naast dat hier wijn kan worden geproefd, kan er ook mooi worden gewandeld over het terrein. Het bijzondere aan deze wijngaard is dat deze helemaal ommuurd is.

Restaurants
In de omgeving zijn vele leuke restaurants, Nico en Coby geven je graag tips waar je lekker kan gaan eten.

Natuur

Le Perrier ligt midden in de natuur. Vanuit uw gîte kunt u eindeloos wandelen en fietsen in de bossen, velden en heuvels die het complex omgeven. Een korte wandeling naar een beekje – ‘de waterval’ voor ingewijden – in de buurt, een langere door de bossen rondom het domaine of een flinke naar een uitzichtpunt op de top van de heuvel.

Toeren

Met de auto kunt u tochten maken naar mooie stadjes en dorpen in de buurt, zoals Crest (met de hoogste donjon van Frankrijk, op een paar minuten rijden) of Mirmande. De Ardêche ligt op tien minuten rijden, aan de overkant van de Rhône, in de Provence bent u in een uurtje en ook de Vercors en de Alpen zijn niet ver weg. Steden als Valence, Avignon, Orange en Grenoble zijn een bezoek meer dan waard.

Sport

Voor diegene die af-en-toe of vaker sport, biedt de directe omgeving een aantal mooie hardlooproutes, zeer uitdagende mountainbike paden, fietsmogelijkheden. De routes van de Drôme-a-velo gaan ook op een paar kilometer langs le Perrier. Voor diegene die een (fiets)uitdaging zoeken is het beklimmen van de Mont Ventoux een mogelijkheid.

Getennist kan er op de vlakbij gelegen tennisbaan. Aan het gebruik van deze tennisbaan zijn geen kosten verbonden. Paardrijden, kajakken en golfen  kan ook op diverse plaatsen in de omgeving.

Een leuke sportieve activiteit met wat oudere kinderen is een bezoek aan het La forêt de Robin. Hier zijn diverse klimparcoursen in verschillende moeilijkheidsgraden uitgezet.

Zelfs is het mogelijk om in de winter te skiën op de hoogvlakte van de Vercors .

Cultuur

Er zijn meer dan voldoende mogelijkheden om kleine verstilde dorpen te bezoeken. Restanten van kastelen, torens zijn volop in het landschap aanwezig. Een goed bewaard gebleven Kasteel in Grignan, met zijn bijzondere geschiedenis is dagelijks toegankelijk.

In Avignon is een bezoek aan het paleis van de papen meer dan de moeite waard.

Of check de website van het museum in Valence voor de actuele exposities.

Een absolute aanrader is het jazzfestival van Crest  gedurende de eerste week van augustus.

In Saou wordt eind juni en de eerste twee of drie weken van juli het mozartfestival gehouden.